Grupa građana – Sasvim druga priča – Novosađani, boriće  se do poslednjeg dana mandata i istrajati u tome  da Čenej postane komercijalni aerodrom regionalnog značaja koji će služiti građanima, industriji, turizmu i privredi  u Vojvodini.

Zalagaćemo se da na aerodromu Čenej tokom naredne četiri godine zaživi ta ideja, da putnici iz Vojvodine i Novog Sada ne moraju više putovati u Beograd kako bi  stigli do Beča, Berlina, Istanbula, Soluna, Dubrovnika, Banjaluke i drugih destinacija.

Grupa građana Sasvim druga priča – Novosađani, svesna je da ideja o komercijalnom aerodrom ne može da zaživi  sutra, ali uz vašu pomoć u narednom mandatu ukoliko nam ga poverite, to je realno očekivati a zatim i planirati linijski saobraćaj niskobudžetnih avio kompanija, turističkih i biznis čartera.

Novosađani, da li biste voleli leteti po cenama kakve su za letove low cost kompanija sa Niškog aerodroma Berlin 29 evra, Beč 24, Rim 35… Teško da ima vas koji ne pomisli kako bi bilo lepo sresti takve oglase i za naš Čenej. Svi veliki letovi su usmereni ka Aerodromu ‘Nikola Tesla’, ali je novosadski da budemo svesni toga da nam je ovo potrebno. To nije nerealna priča! Zajedno sa nama je ostvariva.

Ističemo da je od izuzetne važnosti i ekonomski benefit ove inicijative. Putna mreža kroz Srbiju, tj koridori koji su izgrađeni doprineli su tome da Čenej postane pristupačniji  svim poslovnim centrima u okruženju ali i u regionu. Naime, poboljšanje saobraćajnica, proširenje kolovoza, zatim moguća izgradnja biciklističkih staza i trotoara, na čemu će takođe insistirati naša Grupa građana – Sasvim druga priča – Novosađani, još više će doprineti povezivanju, funkcionalnosti i koristi koju oživljavanje  aerodroma nosi nama novosađanima i celoj privredi Vojvodine.

Posebno ako uzmemo u obzir domaće i strane investitore koji su svoje pogone i objekte izgradili upravo u našoj pokrajini.

Inače, Odeljenje za urbanizam i izgradnju grada Novog Sada objavilo je 2019 nacrt plana za razvoj lokalnog aerodroma Čenej koji će se koristiti u komercijalne svrhe. Prethodni saziv odbornika novosadskog parlamenta  glasao je  za izradu razvojnih planova aerodroma, a Mi, Grupa građana Sasvim druga priča učinićemo sve, da te planove realizujemo.

Jer  mi smo obećali da ćemo primorati donosioce svih bitnih odluka u Novom Sadu da čuju glas onih koji se ne bave visokom politikom,  želimo da ponudimo pomoć i rešenja tamo gde možemo, da podržimo sve što je dobro, da budemo pokretačka energija! Politika političarima, grad građanima, naš je moto!

Prema poslednjim istarživanjima  više od 95 odsto vas želi da Novi Sad dobije aerodrom a 2021. da poleti prvi putnički avioni, dovoljan razlog da istrajemo!

Trenutna situacija je takva da je aerodrom poljoprivredno-sportskog karaktera, te svojom travnom pistom i tehničkim karakteristima ne ispunjava uslove za odvijanje putničkog saobraćaja.