Naš grad – Novi Sad, drugi po veličini u Srbiji, jedan je od gradova sa najvećim demografskim rastom u našoj zemlji, ali uprkos tome nema najosnovniju, sekundarnu zdravstvenu zaštitu – GRADSKU BOLNICU.

Nakon perioda velikog zagađenja i izuzetno lošeg vazduha, kao i zdravstvenih problema koje je to stvorilo, nakon pandemije Covid-a 19, valjda je svima postalo jasno da oni koji upravljaju gradom moraju da obezbede sredstva da napokon sagradimo i opremimo GRADSKU BOLNICU.

Nadamo se da smo konačno postali svesni kakvi sve izazovi mogu da se pojave pred nama i da je pre mnogo drugih investicija i uređenja bitno da Novi Sad dobije savremenu GRADSKU BOLNICU.

Zato, Grupa građana “Sasvim druga priča – Novosađani” poziva sve sugrađane da 21. juna na biralištima zaokruže broj 4, jer ćemo biti garant beskompromisne i argumentovane borbe da već tokom narednog mandata ideja izgradnje Gradske bolnice doživi svoj epilog.
Dugo smo slušali priče političara koji su odlučivali o tome da li Novi Sad treba da ima bolnicu ili ne, od kampanje do kampanje, od izbora do izbora. Došlo je vreme da mi poreski obveznici i građani koji se ne bave politikom i populističkim obećanjima odlučujemo gde i kako se troši naš novac preliven u gradsku kasu.

Podsećamo da su se usvajanjem Plana mreže zdravstvenih ustanova u Vojvodini, stekli svi uslovi da već u narednom planiranju budžeta Novi Sad predvidi da njegovi žitelji izbegnu duge liste čekanja i ostvare pravo na lečenje kakvo dolikuje građanima koji žive u srcu Evrope u 21. veku.

Nema više nikakvih opravdanja da se sa izgradnjom GRADSKE BOLNICE ne počne već od narednog budžeta, od naredne godine.SASVIM DRUGA PRIČA – SASVIM NOVA BOLNICA

HITNA POMOĆ MORA DA DOĐE

Građani tvrde da novosadska Hitna pomoć vrlo često neće da dođe ukoliko pacijent ima 75 i više godina. Koliko god da ne želimo da verujemo u ovako nešto, u anketama koje su Novosađni popunjavali poslednjih meseci na našim štandovima, suvše često je pominjan ovaj problem. Zato obećavamo, dobijemo li vaše poverenje i vaš glas na sledećim izborima učinićemo sve da se tako nešto više nikada ne dogodi. Tražićemo budžet za ojačanje službe Hitne pomoći i kada je reč o vozilima i kada je reč o lekarima i tehničarima. Niko, pa samim tim ni jedan naš sugrađanin ne zaslužuje da bude ostavljen sa svojim zdravstvenim problemom samo zato što ima 80 godina i da mu se telefonom preporuči da popije brufen i sutra se javi lekaru. Tako nešto je apsolutno nedopustivo i tražićemo, ako to sada nije slučaj, da se svi razgovori snimaju i kontrolišu. Ljudi koji danas imaju 80-ak godina brinuli su o nama i ovom gradu i on mora da brine o njima. Tu razgovora nema

INTERNET U BOLNICAMA

Novi Sad, uz ponos zbog novog Urgentnog centra, na žalost, ne može da se pohvali stanjem Pokrajinske bolnice. Ali, uvereni da će strateška ulaganja države i pokrajine, uz ulaganja grada dovesti objekte u bolje stanje od postojećeg u što kraćem roku, zahtevaćemo da se bolesnicima iz cele Vojvodine, od kojih neki leže i po više meseci obezbedi besplatan, brz i kvalitetan internet kako bi u momentima bolesti i slabosti mogli da imaju bar takav vid komunikacije i sa bližnjima i sa informacijama koje ih zanimaju i koje će im to, nesumnjivo teško vreme u bolesničkoj postelji, učiniti lakšim.