GRADSKI REFERENDUM – JER SUVIŠE VOLIMO SVOJ GRAD DA BI GA PREPUSTILI POLITIČARIMA

 

Grupa građana „Sasvim druga priča – Novosađani“ će, ako dobije povrenje sugrađana, u  svom delovanju u gradskom parlamentu učiniti sve da se u poltički život našeg grada uvede, za nas nešto sasvim novo, a to je REDOVAN GRADSKI REFERENDUM.

GRADSKI REFERENDUM je najsigurniji način da vlast, koliko god joj verovali kad je biramo, ne zastrani i počne da vuče loše poteze. Direktno odlučivanje građana najdemokratskiji je i najbolji način donošenja najvažnijih odluka i zato postoji u mnogim evropskim gradovima. Želimo da naše DA ili NE odlučuje o velikim investicijama, zaduživanju ili kapitalnim odlukama u Novom Sadu.

Naš grad, koji slovi za SRPSKU ATINU, treba da bude prvi koji će vratiti odlučivanje tamo gde ono i treba da bude – u rukama građanki i građana.

Zahtevamo da se uvede GRADSKI REFERENDUM i da svoj grad uzmemo u svoje ruke. MI, žitelji Novog Sada – direktno.

Sigurni smo da će političari sa iskustvom napasti ovu ideju i proglasiti je bespotrebnim trošenjem para, jer svaki referendum košta. Ali to su pare svih nas i ne treba oni koje mi biramo da te pare čuvaju od nas samih. Mnogo je veća šteta ulaziti u loše i promašene investicije nego odvojiti sredstva za GRADSKI REFERENDUM.

Budite sigurni da svi oni koji budu protiv GRADSKOG REFERENDUMA neće to biti zato što brinu o gradskoj kasi već zato što jedino GRADSKI REFERENDUM može da obuzda i ograniči samovolju političara. Referendum bi naravno bio obavezujuć i vlast bi mogla da sprovodi samo ono za šta mi, građanke i građani, damo saglasnost.

GRADSKI REFERENDUMI su, uvereni smo, najbolji način da se ograniči moć političara  i njihova, toliko puta dokazana bahatost.

Jednostavno, suviše volimo svoj grad da bi ga prepustili političarima. Zato na listi za Skupštinu grada zaokružite broj 4. Time ćete svoj grad uzeti u svoje ruke.

Suviše volimo svoj grad da bi ga prepustili političarima. Grad građanima.

Grupa građana „Sasvim druga priča – Novosađani“