Besplatan ulaz na štrand

Naš, novosadski Štrand je, kako tvrde upućeni, jedina gradska plaža na celom toku Dunava na koju se naplaćuje ulaz. Bila to istina ili ne, Sasvim druga priča će se, u zavisnosti od svoje snage u gradskom parlamentu, boriti da ulaz na Štrand ubuduće bude besplatan.
To nikako ne sme da znači smanjenje nivoa usluga i održavanja Štranda jer se s povećanom posetom zbog besplatnog ulaza ostale usluge shodno kvalitetu i raznovrsnosti mogu naplatiti tako da upravljanje Štrandom i njegovo održavanje neće doći u pitanje.
Naša dosadašnja komunikacija putem društvenih mreža i na svim mestima u gradu gde smo boravili svojim štandovima pokazala je da Novosađani apsolutno podržavaju ovaj predlog i mi ga kandidujemo kao deo svog predizbornog programa.

Zato naš slogan u ovom slučaju glasi: GRAD GRAĐANIMA, POLITIKA POLITIČARIMA, ŠTRAND SVIM NOVOSAĐANIMA

*Dopuna nakon razgovora sa građanima

Mnogo Vas nam je pisalo na ovu temu i sugerisalo da se pored besplatnog ulaska mora pre svega regulisati glasna muzika iz mnogobrojnih kafića kao i rasprostranjenost bašti. Zato bi dodatni predlog bio da se definiše deo plaže koji bi bio namenjen za sve one koji žele relaksaciju uz mir i tišinu, da postoji samo centralni razglas preko kojeg se pušta radio tako da nivo buke ne prelazi dozvoljenih 50 decibela i da se onemogući postavljanje bašti na pesku.

Štrandom se, s pravom, dičimo kao najlepšom plažom na Dunavu. Ipak, on može i mora da doživi puno promena. Pre svega kada je reč o potrebi da se ugostiteljski objekti sklone sa peska i štrand vrati svojim posetiocima. Isto tako, zalagaćemo se da Štrand dobije deo bez muzike, deo za one koji bez audio zagađenja koje donosi mešanje muzike iz različitih objekata žele da odmaraju, čitaju, uživaju…

Za sasvim drugačiji Štrand!