Brinućemo o četvornožnim komšijama

Grupa građana “Sasvim druga priča – Novosađani” želi da u svom budućem radu u gradskom parlamentu nametne i temu odnosa Gradskih struktura prema sve većem broju kućnih ljubimaca u Novom Sadu i svemu što to sa sobom donosi.

Činjenica je da u ovom gradu nismo sami i da sa nama, pored nas, uz nas žive i naši četvornožni sugrađani. Novi Sad, koji je Prestonica kulture Evrope zato mora da uradi mnogo više za njih nego što je to do sada činio. I ne samo zbog njih i njihovih vlasnika, već i zbog onih koji nemaju kućne ljubimce, a tuđi im ponekad zasmetaju.

Da bi se to izbeglo i da naši mali sugrađani ne bi kod bilo koga izazivali loše emocije tražićemo da se svake godine povećava boj kanti sa kesicama koje služe da vlasnici, pre svega pasa, pokupe fiziološki otpad svojih ljubimaca i time ne ugroze nikoga, pre svega decu.

Druga aktivnost Grupe građana “Sasvim druga priča – Novosađani”, kada je o kućnim ljubimcima reč, biće da se Novi Sad, poput nekih drugih gradova u našoj zemlji, organizovano suprotstavi tužnoj pojavi napuštanja ljubimaca i njihovog ostavljanja na ulici.

Grupa građana “Sasvim druga priča – Novosađani” smatra da i Novi Sad treba da uvede rigorozne mere kažnjavanja svih onih koji se, na osnovu čipa, otkriju kao nesavesni vlasnici koji su svog dojučerašnjeg ljubimca prepustili ulici.
Kao Grupa građana “Sasvim druga priča – Novosađani” tražićemo i da se više pažnje i sredstava odvoji za brigu o lutalicama, proširenju azila za njih i stimulisanju udomljavanja napuštenih životinja.

Na kraju, Grupa građana “Sasvim druga priča – Novosađani” će u gradskom parlamentu tražiti da Novi Sad dobije groblje kućnih ljubimaca kao civilizacijski uređen i zdravstveno prihvatljiv način polaganja posmrtnih ostataka kućnih ljubimaca.

To u ovom trenutku u region ima samo Zagreb, Beograd počinje radove na tom projektu, a ni Novi Sad ne bi smeo da kasni.

Zbog svega toga, ali i puno drugih stvari na lokalnim izborima 21-og ovog meseca podržite Grupu građana “Sasvim druga priča – Novosađani” koja je na listiću za Skupštinu grada pod brojem 4.

Sasvim druga priča – sasvim drugi ljudi.