Šta raditi kada ste u karantinu? 01

Do sada smo vas svakodnevno obaveštavali o top 5 dešavanja u Novom Sadu.

S obzirom na novonastalu situaciju apelujemo na sve građane da ostanu u svojim domovima. Dobra vest je da to ne znači privremeni rastanak sa kulturnim i edukativnim dešavanjima.
Mnoge kompanije i ustanove su osmislile fenomenalne načine da pomognu ljudima širom sveta da provedu vreme u izolaciji na što interesantniji način. Mi ćemo vas svakodnevno obaveštavati šta sve možete on line da pročitate, pogledate, koje svetske muzeje da posetite, koji kurs da upišete i slično.

Narodno pozorište u Beogradu danas, 18. marta počinje sa emitovanjem predstava putem interneta. Prva predstava na repertoaru je “Bela kafa” sa početkom u 21h. Publika predstavu može gledati na sajtu Narodnog pozorišta, na kojem će biti objavljen i repertoar sledećih emitovanja.

Pozorište mladih u Novom Sadu je omogućilo emitovanje predstava za decu putem njihovog sajta https://www.pozoristemladih.co.rs/ .
– četvrtak,19.03.2020. od 18.00 časova – predstava „Ko je rekao mjau“
– subota, 21.03.2020. od 11.00 časova – predstava „PUK – u potrazi za čarobnim biserom“
– nedelja, 22.03.2020. od 11.00 časova – predstava „Palčica“

 

Google Arts & Culture se udružio sa više od 500 muzeja i galerija širom sveta i stvorio virtuelne ture i onlajn izložbe nekih od najpoznatijih muzeja na svetu.

https://artsandculture.google.com/

Izdavačka kuća Eduka je otvorila svoje digitalne udžbenike za nastavnike i učenike koji su sada dostupni na tri platforme:
Mudl platformi https://www.mojaskola.gov.rs/
Eduka digital platformi https://test.e-eduka.rs
Mozaik platformi https://mozaweb.com/sr/

Galerija Matice Srpske nudi virtuelnu šetnju preko njihovog sajta

http://www.galerijamaticesrpske.rs/virtuelna-poseta.html

Na sajtu coursera.org možete pronaći stotine besplatnih on line kurseva iz različitih oblasti sa nekih od najboljih svetskih univerziteta poput Harvarda