U utorak, 24.decembra, udruženje građana „Sasvim druga priča“ održalo je prvu konferenciju za medije gde smo objavili da nameravamo da naredne godine učestvujemo na lokalnim izborima za Skupštinu grada Novog Sada.
Sasvim druga priča je polovinom ove godine formirana kao udruženje građana sa osnovnim ciljem da deluje u Novom Sadu i svojim akcijama probudi građanski aktivizam.
Odziv na naše akcije i reakcije na društvenim mrežama pokazali su nam od samog početka da ima puno ljudi koji misle i osećaju kao mi.
I onda smo, sasvim logično, pomislili da bi mogli nešto da promenimo u svom gradu. Kao grupa građana, građana koji nisu političari, građana koji su spremni da razgovaraju, koji ne mrze, a koji žele bolje. Bolje za sve nas.
Mi želimo bezbedniji, uspešniji, lepši, u svakom pogledu bolji i prosperitetniji Novi Sad.
Radimo i radićemo za svoj grad. Ali ne kao političari. Mi smo samo građani kojima je dosta politike, političara i stranaka. Njihove discipline i diktata iz centrala.
Nadamo se da će tiha većina ovog puta rešiti da uzme stvar u svoje ruke. I pobediti. Videćemo. Zavisi samo od nas.
A ovo je grad za koji se vredi boriti.
Pozivamo vas sve da aktivno učestvujete u kreiranju našeg program, da i dalje budete slobodni u svojim predlozima i idejama za bolji grad jer verujemo da je to jedini način da Novi Sad to i postane.

Grad građanima – politika političarima.
Sasvim druga priča.