Udomi – Ne kupuj !

Dragi sugrađani, koliko god brinuli jedni od drugima ne smemo da zaboravimo ni na brigu o svojim četvoronožnim sugrađanima. Vreme je da počnemo da se odnosimo prema njima onako kako zaslužuju, da podignemo svest na viši nivo, da se edukujemo u ovoj oblasti, jer se napredak jedne zajednice, društva meri odnosom jednih prema drugima, prema životinjama i životnoj sredini.

Pred vama su priče i fotografije deset pasa koji su spremni za udomljavanje. To nisu psi koji su trenutno na ulici, ali jesu psi kojima treba porodica, prijatelj i pravi dom u kom će se skrasiti. Svako ko želi da udomi jednu od ovih divnih životinja može da nam piše za više informacija na email info@sasvimdrugaprica.rs  ili ovde

Pojedinačne priče o svakom psu možete pogledati ovde

Mi se iskreno nadamo da će svaki od ovih kuca pronaći novi dom pa da ponosno možemo da kažemo da je cilj naše akcije ispunjen. I sledećeg meseca ćemo opet imati novih deset pasa, pa narednog meseca još deset. Problem i dalje neće biti rešen. Zato svako od nas mora dva puta da razmisli da li zaista želi psa. Da li ima uslova da se brine o psu. Da li će se ostali ukućani slagati sa tim psom (deca, mačka). Da li će ga želeti i nakon pet, deset godina. Zbog čega je neophodno da se ljubimac čipuje, steriliše, odnosno kastrira. Zbog čega moramo prijaviti zlostavljanje životinje. Šta sve podrazumeva odgovorno vlasništvo a kome prijavljujemo neodgovorno vlasništvo.

Ovo je prva u nizu akcija našeg udruženja sa ciljem širenja svesti o odgovornom vlasništvu. Pozivamo sva udruženja i institucije da nam se priključe i doprinesu svojim idejama i znanjima.

Posebno se zahvaljujemo našem dragom fotografu Vasiliju Bajilovu koji je ove godine i sam organizovao sličnu akciju u saradnji sa Zoohigijenom i udomio deset pasa.

Veliko hvala Sonji, Nikoli, Branislavi, Silviji, Biljani, Tijani, Milici, Zorici I Milutinu koji svakodnevno brinu o ovim kucama i koji su ih doveli na fotografisanje.

Hvala Brani iz Bibi Shop-a (Wool with Character) na kapicama, šalovima  i stilizaciji u toku fotografisanja.

Hvala veterinarskoj ordinaciji Darvin koja će obezbediti po jedan besplatni pregled za svakog od ovih kuca nakon što se udome.

Hvala Groom House Novi Sad koji će pokloniti jedno besplatno kupanje za ove pse nakon što se udome.

Hvala Majin Puppy Pet Shop na popustu kako bi smo svim kucama koji nađu nove vlasnike poklonili ogrlicu i povodac