NADLEŽNI NISU URADILI, ALI SU ZATO DEZINFORMISALI GRAĐANE

Čišćenje divlje deponije u Petrovaradinu koje je ekipa Sasvim druge priče obavila 14. februara izazvalo je veliku pažnju javnosti, čime smo podstakli nadležne institucije da počnu da rade svoj posao. U medijima smo imali priliku da pročitamo navode nadležnih da su očišćene deponije u Rumenci i Futogu. Revoltirani građani su nas pozvali i informisali da deponije i dalje stoje netaknute, u šta smo se po izlasku na teren i sami uverili.

Stari nameštaj, električni aparati, sijalice, ostaci hrane, uginule životinje i ostalo čine više stotina kubika otpada koji se taloži u neposrednoj blizini centra Futoga. POTPUNO NEVEROVATNO!!! Deponija se prostite na nekoliko stotina metara, odakle se širi nesnosan i neprijatan miris. Mi smo danas očistili deo u okviru akcije “Sat za kvart” sa ciljem da “probudimo” i osvestimo nadležne institucije da imaju obavezu da očiste deponiju!!! Takođe, neophodno je sprečiti njeno ponovno nastajanje, tako što će kažnjavati (postoji odluka grada) sve one neodgovorne građane koji odlaganjem otpada na ovaj način ugrožavaju životnu okolinu i zdravlje građana!

NA OVAKAV GRAD NE PRISTAJEMO!

View this post on Instagram

NADLEŽNI NISU URADILI, ALI SU ZATO DEZINFORMISALI GRAĐANE Čišćenje divlje deponije u Petrovaradinu koje je ekipa Sasvim druge priče obavila 14. februara izazvalo je veliku pažnju javnosti, čime smo podstakli nadležne institucije da počnu da rade svoj posao. U medijima smo imali priliku da pročitamo navode nadležnih da su očišćene deponije u Rumenci i Futogu. Revoltirani građani su nas pozvali i informisali da deponije i dalje stoje netaknute, u šta smo se po izlasku na teren i sami uverili. Stari nameštaj, električni aparati, sijalice, ostaci hrane, uginule životinje i ostalo čine više stotina kubika otpada koji se taloži u neposrednoj blizini centra Futoga. POTPUNO NEVEROVATNO!!! Deponija se prostite na nekoliko stotina metara, odakle se širi nesnosan i neprijatan miris. Mi smo danas očistili deo u okviru akcije “Sat za kvart” sa ciljem da “probudimo” i osvestimo nadležne institucije da imaju obavezu da očiste deponiju!!! Takođe, neophodno je sprečiti njeno ponovno nastajanje, tako što će kažnjavati (postoji odluka grada) sve one neodgovorne građane koji odlaganjem otpada na ovaj način ugrožavaju životnu okolinu i zdravlje građana! NA OVAKAV GRAD NE PRISTAJEMO! : : : : : : : #novisad #novosadski #novosadjani #novisad_novisad #srbijainstagram #srbijaslike #novisadserbia #ig_serbia #ig_srbija #lovenovisad #balkan #novisadnocu #novisadmojgrad #mojgradnovisad #sasvimdrugaprica #sasvimdrugiljudi #deponije #deponija #futog

A post shared by Sasvim Druga Priča (@sasvim_druga_prica) on