U subotu, 19.oktobra u 11:00 časova sa koncertom Branimira Risića i njegove leteće gitare otvorili smo našu prvu manifestaciju pod nazivom “Vesela subota u saletli”. Sunčano i mirno jutro u Dunavskom parku se još u toku tonske probe pretvorilo u pravu festivalsku atmosferu. Deca su zajedno sa Banetom i njegovom letećom gitarom prošla kroz pravu avanturu, od plesanja, skakanja do pevanja na bini i odgovaranja na razna zanimljiva pitanja za koje su bili nagrađeni knjigom. Svi u glas su pevali us, us, aurus, dino, dinosaurus i tim stihovima ispratili Baneta sa bine.

Druga tačka je na par minuta smirila euforiju i probudila emocije kako kod dece tako i kod odraslih. Boško Dudvarski i njegova unuka Filipa otpevali su duet “True Colors” iz crtanog filma Trolovi. Stihovi pesme govore o lepoti koja se krije u svakome od nas, o ljubavi i prijateljstvu.

U 12:00 časova binu je zauzela pozorišna trupa Željko Veseljko koji su izveli predstavu “Jova zmaj dolazi na čaj”. Kraljica Kalista Trolista, Leptir vila i Jova zmaj su kroz interakciju ukazali na važnost očuvanja prirode, na to da ne treba suditi o nekom samo na osnovu njegovog izgleda i na lepotu deljenja i nesebičnosti. Za kraj su izveli popularni ples “A ram, sam, sam” i još jednom razmrdali sve prisutne.

Želimo da Vam se zahvalimo što ste došli u tako velikom broju, što ste bili nasmejani i veseli, što ste pokazali da sasvim drugi ljudi mogu da naprave zajedno sasvim drugu priču. Do sledećeg puta.

Za kompletni album slika sa događaja kliknite ovde .

Najave za događaje koje organizuje udruženje Sasvim druga priča možete pratiti ovde, ili na našoj Facebook i Instagram stranici. Ako imate ideju za neku akciju ili želite da se priključite organizaciji pišite ovde.