Sasvim druga patrola je u subotu 7, decembra ponovo bila na “dužnosti”. Ovoga puta zadatak je bio da se kod mladih podigne svest o vožnji pod dejstvom alkohola.
Obišli su Irish Pub Red Cow, Barrique Gastro Pub, Gradsku Pivnicu i Absolut Club. Tamo su sa svim prisutnim razgovarali koliko je opasno i neodgovorno voziti auto pod dejstvom alkohola a zatim su radili alko test.

Nevena: “Veoma me je iznenadilo to što smo momak i ja popili oboje po čašu vina i da sam ja “naduvala” 0,3 dok je on samo 0,2. Devojke su nam objasnile da je to zbog toga što sam ja sitnija i da je moguće da je uticalo i vreme kada smo poslednji put jeli.”
Akciju je podržao i Crveni taksi koji je obezbedio deo vaučera za vožnju koje smo podelili svima koji su došli kolima a u toku merenja su imali više od 0,2 promila alkohola.

Slobodan: “Oduševljen sam jer je na jedan zanimljiv način skrenuta pažnja na veoma ozbiljnu temu. Moja poznanica je imala tešku saobraćajnu nesreću od koje se nikada u potpunosti nije oporavila a sve zbog toga što je momak koji je vozio bio pijan. Zbog toga nikada ne mešam alkohol i vožnju”.

Nadamo se da smo uticali makar na jedan posto ljudi koji su čuli za našu akciju i da će ubuduće dva puta da razmisle pre nego što sednu za volan pod dejstvom alkohola.